Proizvodnja drvenih paleta, topolovog furnira i šper ploča: Visa-Prom d.o.o. Kanjiža

Od šume do kupca - Kako se rađa paleta

Da li želite da znate kako se pravi drvena paleta? Jednostavan proizvod dolazi iz složenog proizvodnog procesa.

Proizvodni proces drvenih paleta

Drvena paleta je veoma koristan predmet za transport robe. Napravljen je od jednostavne sirovine i služi jasnoj svrsi. Ali, ako želimo paletu vrhunskog kvaliteta, potrebno je da pratimo precizan proces proizvodnje i da kontrolišemo svaki korak. Zahvaljujući našim paletama, mnoge kompanije širom sveta razvoze svoju robu ali i skladište robu u svojim magacinima. Znajući sve to, mi smo uvek prisutni u tom procesu, jer pružamo kvalitet koji prati naše drvene palete. Da li biste želeli da znate kakav je naš proizvodni proces? 

Sve počinje u šumi 

Trupci se vade direktno iz šume. Zatim se transportuju u velikim količinama rečnim baržama, dok se manje količine transportuju drumskim saobraćajem do nas u fabriku. Drvo prerađujemo u Kanjiži. Tu vršimo struganje trupaca i rezanje građe na posebnim industrijskim testerama. 

Proces proizvodnje 

Rezana građa se dalje transportuje do proizvodnih pogona u okviru naše fabrike u Kanjiži, a zatim je koristimo za proizvodnju paleta. Palete proizvodimo različitim tehnologijama – na automatskoj paletnoj liniji, poluautomatskim paletnim mašinama i pneumatskim alatima. 

Sušare za sušenje 

Ukoliko naši kupci traže suve palete, sušimo ih u sušarama. Koristimo energetski efikasne peći. Obično sušimo palete do 18% vlage ili do 22% vlage, ako je u pitanju EURO ili EPAL paleta. Takođe možemo sušiti sve palete prema IPPC sertifikatu zagrevanjem proizvoda do 56°C u trajanju od 30 minuta. Sušenje pomaže u poboljšanju kvaliteta paleta i uklanjanju štetočina. 

Skladišta, kontrola kvaliteta, transport 

Gotove palete obeležavamo bar kodovima i skladištimo u našim magacinima u okviru fabričkog kruga. Zahvaljujući bar kodovima možemo lako da pratimo palete. 

Kontrola kvaliteta je veoma važna – tokom celog procesa proizvodnje, a takođe i pre nego što gotove palete otpremimo kupcima. Naši radnici redovno kontrolišu sve palete – eksere, daske, zalihe, itd. Trudimo se da eliminišemo što je moguće više kasnijih reklamacija. 

Kada se završi kontrola paleta i ustanovi da su spremne za upotrebu, poslednji korak je transport do kupaca. Posedujemo sopstveni vozni park, te isporuku vršimo širom Srbije i Evrope, na adresu kupca. Takođe, zbog velike angažovanosti transportne flote, omogućavamo našim kupcima direktno preuzimanje naših paleta u okviru naše fabrike u Kanjiži. Zahvaljujući sopstvenoj floti ne zavisimo od spoljnih prevoznika. 

Fleksibilni smo i možemo isporučiti proizvode prema zahtevima kupaca. Predstavljamo grafički prikaz funkcionisanja proizvodnog kruga – od šume do kupca.  

You asked, we answered. Frequently asked questions about Visaprom plywood

You asked, we answered.

You asked, we answered. Frequently asked questions about Visaprom plywood Plywood is an integral part of various buildings and spaces. It can be used as

Više »
Najčešće postavljana pitanja u vezi topolove šperploče

Pitanja i odgovori na temu šperploče

Najčešće postavljana pitanja u vezi špreploče Šperploča je sastavni deo mnogih objekata i prostora. Koristi se kao dekorativni element, zaštita zidova i plafonskih struktura, ali

Više »
RADNO VREME Pon-Pet: 07:00-16:00

+381 24 876 821