Proizvodnja drvenih paleta, topolovog furnira i šper ploča: Visa-Prom d.o.o. Kanjiža

EPAL/EURO...

DRVENE PALETE

PALETA 1200X800
MATERIJAL – TOPOLA

EPAL kod zemlje porekla
Metoda tretiranja palete
Broj EPAL licence 

Brendirane oznake
Evropskog udruženja paleta
PRESOVANA KOCKA

PROFESIONALIZAM JE MERLJIV

Kao proizvođač drvenih paleta sa EPAL licencom, pridržavamo se najstrožih smernica i kriterijuma u proizvodnji i trgovini paletama, koje uvek garantuju kvalitet i bezbednost naših proizvoda.

Naša roba se proverava u svakom koraku proizvodnje, dok proces uvek prate iskusni zaposleni. 

KARAKTERISTIKE I OPIS

DRVENE EPAL/EUR PALETE

VISA-PROM

Euro-paleta je drvena paleta sa četiri ulaza koja se proizvodi po evropskom standardu. Ovaj zvanični dizajn evro-paleta može se identifikovati po specifičnim oznakama.

Proizvodnja paleta se striktno kontroliše kako bi se obezbedio konstantno visok nivo kvaliteta. Evropsko udruženje paleta (EPAL) sertifikuje odobrene proizvođače, a Visa-Prom d.o.o. je povezan sa EPAL-om, i jedini je proizvođač EPAL paleta u Srbiji. 

  • 1200×800
  • 1200×1000
  • 1200×1200
  • 800×600.
300kg – 1500kg
CERTIFIKAT 9001
FSC SERTIFIKAT
EPAL SERTIFIKAT
EPAL SERTIFIKAT ZA KOCKU

PROIZVODIMO preko
2000 PALETA DNEVNO

Preduzeća u svim industrijskim sektorima širom Srbije koriste naše drvene palete za siguran i održiv transport svoje robe kroz lanac snabdevanja. 

Palete predstavljaju najčešće korišćenu transportnu ambalažu na svetu. Od trenutka njihove pojave do danas, nailazimo na razne vrste paleta. Razlike se mogu posmatrati na osnovu: oblika palete, dimenzije, namene, vrste materijala od kojeg su napravljene, konstrukcijskih osobina i dr.

Tehnička opremljenost preduzeća omogućava da se kupcima ponude palete nosivosti od 300 kg do 1500 kg, a u slučaju potrebe za specijalnim transportom većih težina mogu se izraditi odgovarajuće palete i u sertifikacionim kućama obezbediti atesti o dinamičkoj i statičkoj nosivosti palete.

Pored moderne linije za preradu drveta opremljeni smo i komorom za termičko tretiranje po ISPM 15 standardu koje omogućava nesmetan izvoz robe u Rusiju, zemlje Evropske Unije kao i na mnoga druga tržišta.

Usled sve veće potrebe tržišta za suvim paletama u kojima je procenat vlage ispod 22% u ponudu su uvrštene i sušene palete na zahtev kupca. 480.000 paleta je proizvedeno prošle godine, mahom za domaće kupce, među kojima su najveće firme u državi, dok manji deo odlazi u izvoz/boks palete.
Palete koje mi proizvodimo trenutno se prodaju na tržištima Srbije, Mađarske, Nemačke i Austrije, dok se roba na njima prenosi po čitavom svetu. 

  • EPAL palete bezbedno prelaze granice širom sveta.
  • EPAL palete garantuju nesmetan transport robe.
  • EPAL palete obezbeđuju stabilno skladištenje robe
  • EPAL palete osiguravaju maksimalnu sigurnost na radu zahvaljujući svom visokom kvalitetu.
PROCES PROIZVODNJE
Play Video

PILANA: Rezanje paletnih elemenata

Osnovni zadatak ovih operacija jeste dobijanje prizmatičnih oštrobridnih drvnih elemenata iz valjkastog prirodnog oblika stabla. Rezanje podrazumeva niz poprečnih i uzdužnih prerezivanja drvne strukture.

U pogonu Pilana dobijamo sve elemente potrebne za sklapanje drvenih paleta.

Naredna dva video snimka prikazuju operacije mašinskog i ručnog skivanja drvenih paleta. 

Pogon za sklapanje drvenih paleta

Proces ručnog skivanja drvenih paleta odvija se u sklopu pilane. Dnevni kapacitet proizvodnog pogona je 1/4 ukupne dnevne proizvodnje drvenih paleta u fabrici. Pored standardnih drvenih paleta, u pogonu se proizvode i palete po specifikaciji kupca. 

Play Video
Play Video

Pogon za mašinsko skivanje drvenih paleta

Pogon za mašinsko skivanje drvenih paleta
Stalnim ulaganjem u proizvodne kapacitete pogon za proizvodnju drvenih paleta je osavremenjen novm mašinom za mašinsko sklapanje paleta. Ovim smo drastično povećali kapacite proizvodnje paleta. Dnevni limit proizvodnje je povećan na oko 2000 skovanih paleta, što u ukupnom zbiru iznosi oko 480.000 drvenih paleta godišnje. 

PROCES PROIZVODNJE

Naši partneri

Cenimo dugoročne odnose sa svojim dobavljačima kao i kupcima.

Svet logistike bi stao
bez EPAL evro palete.

Najrasprostranjenija paleta za razmenu na svetu.

Play Video

BENEFITI DRVENIH PALETA

Danas je na tržištu paleta prisutno više tipova paleta proizvedenih od različitih materijala. Najzastupljenije su svakako drvene i plastične. Uporedićemo ove dve vrste palete i videti koji su benefiti drvene palete. 

Proizvodnja drvene palete zahteva znatno manje električne energije od proizvodnje plastičnih. Pri izradi jedne drvene palete utroši se 0,11 kWh dok je za izradu plastične potrebno 34,04 kWh električne energije. 

Drvene palete se dobijaju iz održivih izvora, dok se za izradu plastičnih koriste naftni derivati.
Kada se govori o masi paleta, drvena paleta tipa EPAL 1 teška je 25kg, dok su plastične znatno teže.

Drvene palete ne proizvode elektrostatičko pražnjenje za razliku od plastičnih, što može da utiče na funkcionisanje električnih uređaja koji se njima transportuju.

Sa bakteriološkog stanovišta, drvene palete su antibakterijske, jer sadrže supstance koje ubijaju mikroorganizme, dok je na plastičnim detektovano prisustvo više vrsta bakterija.
Drvene palete se mogu proizvoditi u više dimenzija, dok proizvodnja plastičnih paleta nije fleksibilna i podrazumeva masovnu proizvodnju nekoliko standardnih dimenzija.
Drvene palete su 100% reciklirajuće za razliku od plastičnih, koje su 100% nerazgradive i imaju razarajući uticaj na prirodu.
Drvene palete je moguće popraviti i ponovo upotrebiti, dok popravka plastične palete nije moguća ili je vrlo skupa.
Što se tiče cena, drvene palete su neuporedivo pristupačnije od plastičnih.

ISPM 15

standard

Usklađenost sa standardom ISPM 15 je najvažniji uslov za neograničenu upotrebu nosača tereta u međunarodnom prometu robe. EPAL drveni nosači tereta se proizvode i popravljaju u skladu sa strogim IPPC standardom (Međunarodna konvencija o zaštiti bilja) i stoga se mogu koristiti u inostranstvu.

Od 01.01.2010. godine, sve novoproizvedene EPAL evro palete su termički obrađene u skladu sa ISPM 15 standardom.
EPAL evro palete tretirane u skladu sa ISPM 15 standardom mogu se prepoznati po oznakama na oba centralna bloka na dugim stranama.

IPPC standard garantuje da se žive gljive, mikroorganizmi ili insekti ne izvoze u inostranstvo.

Skoro sve naše palete su obrađene u skladu sa IPPC ISPM 15 standardom. Tretman se vrši isključivo termički bez upotrebe hemikalija.

Zabranjeno je tretiranje EPAL evro paleta metil bromidom (MB). 

RADNO VREME Pon-Pet: 07:00-16:00

+381 24 876 821